Om

Barok, swing, vokalt og instrumentalt



Det danske barokensemble blev stiftet i 2019 med anerkendte solister, der har specialiseret sig i barokkens ornamentik og drive hele livet. Ensemblet går imod vor egen tids trend med at skære alting ind til benet, og dyrker i stedet fyldighed i klangen, overdådig ornamentik og den uimodståelige rytmiske fremdrift, som er barokkens egentlige udtryk.


Tenor Markus Schäfer,

professor ved Hannover Hochshule für Musik


Violinist Mo Yi,

professor ved Det Jyske Musikkonservatorium


Violinist Ida Spang-Hanssen,

freelance violinist og solist fra DJM


Cellist Gert von Bülow,

tidligere professor ved Rostock Hochschule für Musik


Organist Ulrik Spang-Hanssen,

professor ved Det Jyske Musikkonservatorium


Organist (cembalo) Anne Agerskov,

domkantor ved Aarhus Domkirke



Vores historie

CD og Bogudgivelsen In Praise of Harmony


"Er barokken I det hele taget én periode,eller burde den egentlig være inddelt i flere? Findes der fællesnævnere mellem de ret forskellige musikformer, som betegnelsen barok dækker over'Hvilken sammenhæng er der mellemmusik og arkitektur? Disse spørgsmål og mange flere tages under kyndig og veloplagt behandling af organisten,professoren og jazzpianisten Ulrik Spang-Hanssen, der ligeledes kommer ind på spændende emner som stylus luxurians theatralis, generalbassensbetydning og orkesterstørrelser.

Det hele ledsages af en CD indspillet af det fabelagtige Ensemble 1585"


Køb et eksemplar lige her

2019

2020

2020

2021

Ensemblet spiller sin første koncert i januar Sct. Marie Kirke i Sønderborg; En nytårskoncert der udsprang af en række tilfældigheder og småulykker.

Senere samme år får Ensemble 1585 sit navn. Efter nogle store oplevelser med et par kantater af komponisten Heinrich Schütz til vores første koncert beslutter vi at tage navn efter hans fødselsår.

Vi gæster to musikforeninger i København og spiller et fyldigt nytårsprogram i januar. Garnisonskirke er en kæmpe oplevelse og Natmandsforningen er ganske eksotisk og bestemt ikke noget man lige glemmer igen.

Efteråret byder på en CD-indspilning i Ulkebøl Kirke og tre koncerter. Vi gæster Musikforeningen på Sønderborg Slot, Esbjerg Kammermusikforening og spiller en koncert i Aarhus Domkirke og det hele lykkes mellem de to store coronanedlukninger det år.

Endelig skal CDen, og bogen som det også er blevet til, udgives. Vi når det hele med en nød i næbet til det planlagte releaseparty selvom alting er forsinket pga. corona. Vi fejrer udgivelsen med koncerter på Rosenholm Slot, Viborg Domkirke, Haderslev Domkirke og releaseparty i Kammermusiksalen på Det Jyske Musikkonservatorium.